100 g stødt melis
190 g fast, men ikke hårdt, smør
Kornene af en halv vaniljestang
250 g hvedemel
En knivspids salt
100 g perlesukker
En æggeblomme
Bland sukker, smør og vaniljekorn og rør grundigt. Hæld derefter mel og salt i på en gang. Det hele skal blandes til dejen hænger godt sammen.
Del dejen i tre lige store stykker og rul hver stykke til en pølse. Sæt dejen koldt i et par timer, gerne natten over. Imens kan du nå at tjekke, hvilke udstillere, oplæg og fagdates der i hvert fald skal på programmet til din egen Læringsfestival online.
Varm ovnen op til 200°
Pisk en æggeblomme. Hæld perlesukker ud på et stykke bagepapir. Pensl nu pølserne med den piskede æggeblomme og rul dem i sukkeret. Sørg for at det sidder godt fast.
Skær pølserne i stykker, omtrent så tykke som 50-siders bog, og læg dem på den bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i cirka 10 minutter. Diamanterne skal være gyldne.
Nydes bedst med kaffe, the, gode kollegaer, faglige snakke og gode grin.
God bagelyst